כפי שראינו בפרק הקודם, שטח G נמצא בחלקה העליון של עיר דוד. כזכור, המבנה הבולט ביותר בשטח הוא המבנה המדורג. מדובר במבנה ענקי הבנוי על המדרון בצורה של מדרגות. בין החוקרים קיימת מחלוקת באשר לתִּאֲרוּכוֹ של מבנה זה, ולקשר בינו לבין מבנה הארגזים שנמצא מתחתיו.
החוקרים שרואים במבנה המדורג מבנה נפרד ממבנה הארגזים, מתארכים אותו למאה ה-10 או ה-9 לפנה"ס – ימיו של דוד המלך. על פי גישה זו, דוד הרס את המצודה היבוסית, שהתבססה על מבנה הארגזים, ובנה במקומה את ארמונו; המבנה המדורג הוא מבנה התמך של הארמון, או שנועד להעצמתו. על פי דעה זו, למבנה זה התכוון המספר המקראי במושג "מילוא", הנזכר בסוף סיפור כיבוש ירושלים בידי דוד ובמקומות נוספים בתנ"ך.
חוקרים אחרים, ובהם גם ג'יין קאהיל, שעיבדה ופרסמה את ממצאיו של יגאל שילה בשטח זה, סבורים שמבנה הארגזים והמבנה המדורג הם חלקים ממבנה אחד שיחד עם מבנה האבן הגדול היה חלק מהמצודה היבוסית – מצודת ציון. חוקרים אלו יכולים להסביר את מעשיו של דוד בשטח זה ולטעון שהוא לא הרס את מצודת ציון, אלא הפך אותה לארמונו, דבר שאולי נרמז בביטוי: "וישב דוד במצודה" (שמואל ב' ה, ט), ובצורה דומה – גם בתיאור שבדברי הימים.
אֵילת מזר, שחשפה בשטח שמעל המבנה המדורג את מבנה האבן הגדול, מתארכת את מבנה האבן הגדול למאה ה-10 לפנה"ס ומציעה לזהותו כארמונו של דוד – ארמון שנבנה בעזרתו של חירם מלך צור, כפי שנזכר בסוף התיאור של כיבוש ירושלים בספר שמואל. כזכור, אברהם פאוסט ועמיחי מזר מתארכים את מבנה האבן הגדול לראשית תקופת הברזל (ברזל א', תקופת התנחלות), ולכן הם אינם מקבלים את זיהוי מבנה האבן הגדול עם ארמון דוד.