על פי התיאור המקראי, מלכי בית דוד נקברו בקבר משפחתי בתוך תחומי העיר. נראה שמלכי יהודה המאוחרים, מימי מנשה והלאה, נקברו בקבר אחר שהיה ב"גן עוזא". מראשית המחקר ההיסטורי-ארכאולוגי של ירושלים נעשו ניסיונות רבים לאתר קברים אלו – בינתיים ללא הצלחה. במאה ה-19 הוצע לזהות את הקברים בחלקה הדרומי של הגבעה המזרחית, אך חפירות שערך במקום ריימונד וויל לא גילו הוכחות לכך.
המסורת היהודית, וכך גם המסורת הנוצרית והמסורת המוסלמית, מזהה את קבר דוד בהר ציון – אך אזור זה היה מחוץ לתחומי ירושלים בימיו של דוד. חוקרים אחדים ובהם גבי ברקאי סברו שלמסורת זו יש בסיס, ואכן בבדיקות שערך הארכאולוג עמית ראם נמצא שמתחת למתחם "קבר דוד" בהר ציון קיים חלל גדול, שתואר כבר במאה ה-19 על ידי החוקר האיטלקי ארמטה פיארוטי. חלל זה מזכיר את החלל המצוי מתחת למערת המכפלה בחברון. ממצא זה השיב לדיון את האפשרות שבהר ציון מצויים הקברים של מלכי יהודה המאוחרים.
הממצא היחיד שיש בידינו בנוגע למלכי בית דוד הוא לוח אבן רבוע ועליו כתובת ארמית מימי הבית השני שתרגומה: "לכאן הובאו עצמות עוזיה מלך יהודה ולא לפתוח". הלוח נמצא באוסף פריטים בכנסיית העלייה הרוסית על פסגת הר הזיתים, כך שלחוקרים אין ידיעה על מקום הימצאה של הכתובת.
החוקרים סבורים שאת עצמותיו של עוזיהו העבירו בימי הבית השני מהקבר המקורי מסיבה כלשהי. אם כך, ייתכן שבימי הבית השני היה קבר עוזיהו בהר הזיתים.