בחלקה הצפוני והגבוה של גבעת עיר דוד נחפר שטח נרחב בידי יגאל שילה בשנים 1978–1985. שטח זה נחפר בחלקו על ידי קתלין קניון בראשית שנות השישים, ועוד קודם לכן בידי מקאליסטר ודנקן, אך החפירה הורחבה בהרבה על ידי שילה.
שטח זה, שנמצא בחלק העליון של המדרון המזרחי, סומן על ידו באות G, ומכאן נובע שמו של השטח עד היום. בשנים 2005–2010 חפרה אֵילת מזר בראש המדרון, מעל שטח G של יגאל שילה.
הממצא הבולט ביותר בשטח G הוא מבנה אבן מדורג וגדול מאוד, שמתחתיו מבנה של קירות צולבים היוצרים מעין תיבות ("ארגזים") שמולאו באבן. גודלו של המבנה המדורג ומיקומו בראש הגבעה – בחלק הגבוה ביותר של העיר – הביאו את שילה להניח שבמקום עמדה המצודה של העיר.
ג'יין קאהיל, שעיבדה את ממצאיו של שילה בשטח G ופרסמה אותם, הגיעה למסקנה שמבנה הארגזים הוא מראשית תקופת הברזל (תקופת הברזל א', תקופת ההתנחלות).
בין החוקרים קיימת מחלוקת בשאלת הקשר בין המבנה המדורג לבין מבנה הארגזים – האם מדובר בשני מבנים נפרדים משתי תקופות נפרדות, או בשני חלקים של אותו מבנה?
חלק מהחוקרים, ובהם מרגריט סטיינר, שעיבדה ופרסמה את ממצאיה של קתלין קניון בשטח זה, סבורים שמדובר בשני מבנים שונים: תחילה (בתקופת ההתנחלות) נבנה מבנה הארגזים, כמבנה תמך למבנה שלא שרד ועמד בראש המדרון, ורק בתקופה מאוחרת יותר (בתקופת הממלכה המאוחדת) נבנה המבנה המדורג – שאף הוא שימש לתמיכה במבנה גדול בראש המדרון, או לשם העצמתו בעזרת המראה המרשים של המדרגות.
חוקרים אחרים, ובהם ג'יין קאהיל, סבורים שמדובר במבנה אחד, שהוקם בתקופה אחת (תקופת ההתנחלות), וכי מבנה הארגזים הוא אך ורק הבסיס של המבנה המדורג. גם על פי דעה זו, מדובר במבנה תמך או העצמה למבנה גדול שעמד בראש המדרון.